Italien - Riva Del Garda. 2008.

Fikapaus på resan ned till Gardasjön.

Utsikt från bussen.

Sommaren 2008 gick resan till Riva Del Garda som ligger vid Gardasjöns norra del. Även denna resa med buss och Scandorama. Övernattning i Tyskland på både dit och hemresan. En rolig sak med denna tur var att på nedvägen åkte vi färjan mellan Gedser-Rostock (istället för Rödby-Puttgarden som det annars oftast blir) och sedan ned genom östra delen av Tyskland och övernattning i Jena.



Riva Del Garda.

Riva Del Garda är en jättemysig stad omgiven av de höga bergen och den fina glittrande Gardasjön. Vi bodde på Hotel La Perla som låg bra till med en liten promenad in till stadsdelen. Dessutom nära till grannbyn Torbole vilken man kan gå till längs en gångväg.


Ett torn man kunde gå upp i för att få utsikt över stan.

Hotellet var ett bra medelklass hotell med pool. De hade dessutom världens snällaste köksmästare som fixade fisk/vegetarisk mat till mig varje kväll. Vi hade nämligen halvpension och det mesta man kunde välja mellan var sånt jag inte äter. Men han tog sig verkligen tid för mig och kom själv fram och frågade om den och den fisken blev bra till middagen ikväll. Skönt att bli väl omhändertagen som icke köttätare. En annan sak som var bra var att det jobbade en danska i personalen så man kunde göra sig förstådd för italienarna som arbetade på hotellet kunde inte alltför mycket engelska.


Hotellet och gatan utanför hotellet.

Vi åkte med på en av utflykterna som Scandorama ordnade, nämligen den som de kallar "Upplev Sarcadalen". Vi åkte först till en lokal vingård, Gino Pedrotti, där vi fick lära oss lite om deras viner och självklart provsmaka. De hade även en mysig trädgård med kiwiträd (vilket jag aldrig sett förut). Sedan åkte vi vidare upp i bergen till en ostfabrik där vi också fick provsmaka. Efter ostfabriken dukade reseledaren och busschauffören upp en jättefin picknick som vi njöt av innan det var dags att åka vidare till Tennosjön. En mysig liten sjö uppe i bergen. Tyvärr började det regna men några tappra i sällskapet tog ett dopp ändå. Sista stoppet på utflykten var Cascata di Varone som är ett vattenfall inuti ett berg. Vart dock inte så imponerad av det.



Tennosjön.

En utflykt vi gjorde på egen hand och som jag verkligen rekomenderar är att ta båten över till Malcesine. Vid hamnen i Riva Del Garda finns en liten turistinformation där man köper båtbiljetter. I Malcesine finns nämligen en linbana som tar en upp till berget Monte Baldo varifrån du har utsikt över hela Gardasjön om vädret är bra. Det var helt underbart där uppe, grönt, frisk luft och kor och kalvar som gick runt och betade. Det finns även en restaurang uppe på toppen men jag skulle rekomendera att man packar picknickkorgen och sitter och njuter i lugn och ro istället. Med linbanan kommer man upp på ca 1800 meter. Här finns hemsidan med all info du behöver: Mount Baldo cableway.
Tips! Åk dit redan tidigt på morgonen, vi fick köa i ca 1.5 timme.







Underbar utsikt från en rastplats på hemvägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar