Nederländerna - Amsterdam. 2008.

Min andra bussresa blev till Amsterdam med Ölvemarks. Precis som på Rimini-resan var det start på Öresundsterminalen utanför Malmö och vidare färd genom Danmark och Tyskland. Vi startade vid nio på morgonen och kom fram till hotellet i Amsterdam sen kväll.

Lunchstopp i Tyskland.

Hotellet vi bodde på låg i utkanten av Amsterdam (Gaasperplas) men det var inga problem att åka med tunnelbanan som låg precis bredvid hotellet. Resan in till centrala Amsterdam tog ca 20 minuter. Den dag jag åker tillbaka skulle jag dock välja ett mer centralt hotell men nu bodde alla som åkte denna bussresa på samma.


Amsterdam-resan var en weekend-resa över påsken, torsdag till söndag. Alltså fullspäckat schema! Ölvemarks ordnade en del utflykter och sightseeing. Vi följde med på en båttur på kanalerna som går igenom hela Amsterdam. Man kunde välja dags eller kvällstur och vi valde kvällsturen. Jättemysigt att glida fram på det mörka vattnet. Alla broar var upplysta med lampor och vid ett ställe kunde man titta bakåt och se hela nio stycken broar på rad, upplysta. Dessutom bjöds det på ost och vin samt lite guidning.




En utflykt vi gjorde på egen hand var till blomsterparken Keukenhof (jag har sett att i alla fall Ölvemarks ordnar denna utflykt nu men det gjorde de inte när vi var där). I alla fall var det ganska lätt att ta sig dit på egen hand. Man tar buss från Leidseplein i Amsterdam och byter till en annan buss som går direkt till Keukenhof vid Amsterdams flygplats Schiphol (all info finns på Keukenhofs hemsida). Keukenhof är öppet från mitten av mars till mitten av april. För 25 Euro får du både bussresa tur och retur samt inträde. Keukenhof består av en enorm park med blommor precis överallt. På området finns också flera stora växthus som innehåller ännu mer blommor.


Keukenhof.

Det är lätt att hitta i Amsterdam på grund av alla kanalerna. Hitta rätt kanal på kartan och du vet var du är.

Amsterdam var rätt kallt och lite regnigt i april så jag skulle föredra att åka dit på sommaren, men, då är inte Keukenhof öppet!

Tulpaner. Keukenhof.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar